Boekelboekje Editie 8 is er.
“Beste lezer,
We zijn op dit moment in de overgang van het prachtige Hollandse seizoen, naar het buitenlandse winterseizoen. Hoewel de dagen soms wat minder zonneschijn hebben, genieten we nog steeds van al het moois dat de Nederlandse bodem te bieden heeft. Veel van onze producten komen rechtstreeks van de koude, maar vruchtbare grond hier in Nederland.
Dit seizoen gaan we bovendien aan de slag met heerlijke “vergeten groenten”, die vroeger vaker op het menu stonden maar nu een beetje uit het zicht zijn geraakt. Denk bijvoorbeeld aan aardpeer, boerenkool, champignons, pastinaak, rode biet, schorseneren en witte kool. Wanneer je deze groenten op de juiste manier bereidt, kunnen ze zorgen voor verrassend mooie gerechten. Hun aardse smaken geven een unieke twist aan elk gerecht en brengen de pure, robuuste smaken van het seizoen op tafel.
Daarnaast willen we je graag meenemen voor een kijkje achter de schermen bij een van onze klanten “De EmmaMolen”. Hier wordt met veel liefde gekookt en de focus ligt ook op lokale producten uit de directe omgeving. Het is inspirerend om te zien hoe zij de seizoensgebonden ingrediënten omarmen in hun gerechten.
We hopen dat jij net zo enthousiast wordt van al deze mooie producten en verhalen als wij. Veel leesplezier!“
Liefs, Lycke
In de spotlight: EmmaMolen
Authentieke Smaak in Nieuwkuijk met Boekel AGF
Onlangs hadden we het genoegen om een bezoek te brengen aan een van onze gewaardeerde zakenrelaties: Restaurant De Emmamolen in het hart van Nieuwkuijk. Deze prachtige, gerestaureerde molen is niet alleen een stukje lokale geschiedenis, maar ook een culinaire hotspot.
We spraken met mede-eigenaar Joost, die enthousiast vertelde over de rijke geschiedenis van de molen, die ooit graan maalde. Deze authentieke charme is nog steeds voelbaar zodra je binnenstapt.
Wat maakt De Emmamolen zo bijzonder?
De passie voor lokale producten en seizoensgroenten, die ze met zorg selecteren. Als trouwe klant van Boekel AGF kiezen ze bewust voor ingrediënten van Hollandse bodem, met een sterke focus op kwaliteit en duurzaamheid. Joost benadrukt hoe belangrijk de samenwerking met Boekel AGF is voor hun keuken: “We waarderen niet alleen de topkwaliteit van de producten, maar ook de flexibiliteit en de persoonlijke band. De ‘No Waste’ groenten van Boekel AGF geven ons bovendien de vrijheid om wekelijks te variëren op het menu.”
Dat duurzame denken vertaalt zich in heerlijke, creatieve gerechten. Favorieten onder de gasten zijn het populaire 12-uurtje, toast Kannibaal en de smaakvolle ossenhaaspuntjes. Maar wat het keukenteam van de Emmamolen misschien wel het meest waardeert? Dat zijn de courgetteblokjes en taugé van Boekel AGF. “De courgette is altijd perfect gesneden en blijft lang vers. En de taugé? Die blijft heerlijk knapperig zonder snel vochtig te worden,” aldus de chef.
Bij De Emmamolen proef je gerechten met een verhaal, waarin de liefde voor lokale producten en ambacht centraal staan. Het is een plek waar verleden en heden samenkomen en waar je altijd kunt rekenen op een gastvrije, authentieke ervaring – mede mogelijk gemaakt door de kwaliteitsproducten van Boekel AGF.
BoekelBeeld – Marketing
In iedere aflevering van BoekelBeeld volg je een van de medewerkers van Boekel AGF, dé groothandel in groenten en fruit voor horeca. In het nieuwste Boekelbeeld krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij onze marketingmedewerkster Hanneke.
Al bijna 8 jaar zet Hanneke zich met veel enthousiasme in voor Boekel AGF. Dankzij haar achtergrond in de grafische industrie en haar liefde voor groenten en fruit weet ze steeds weer prachtige resultaten te realiseren voor ons bedrijf.
Hanneke zorgt ervoor dat steeds meer mensen bekend raken met Boekel AGF. Dat doen we o.a. op verschillende sociale media platformen, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, TikTok en X (Twitter).
Wil je meer weten over de dagelijkse gang van zaken bij Boekel AGF door de ogen van onze medewerkers? Volg dan BoekelBeeld op het YouTube-kanaal van Boekel AGF.
Boekel AGF – veel meer dan alleen een kleine schuur
Bij Boekel AGF draait het om meer dan alleen het verkopen van groenten en fruit. Hoewel we ooit klein zijn begonnen, zijn we inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke speler in de AGF-sector. Onze moderne faciliteiten en uitgebreide logistieke netwerk stellen ons in staat om dagelijks de meest verse producten aan onze klanten te leveren, door heel Nederland.
Onze flexibele bezorgschema’s en betrouwbare service maken ons tot een vertrouwde partner voor vele horecazaken. Of het nu gaat om een kleine bestelling voor een lokale horeca-onderneming of een grote zending voor een keten, onze medewerkers proberen ervoor te zorgen dat de producten op tijd en in perfecte staat worden afgeleverd.
Boekel AGF is inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan alleen een lokale leverancier. Wij zijn een complete, professionele organisatie die elke dag opnieuw klaarstaat om aan de behoeften van al onze horecaklanten te voldoen. En nog net zo persoonlijk als in onze begindagen!
Maak kennis met Bionda
Mijn naam is Bionda de Vries, ik ben 26 jaar en woon in Steensel. Sport speelt een grote rol in mijn leven; ik ben regelmatig in de sportschool te vinden en geef met veel plezier kickboks lessen. Daarnaast houd ik ervan om uit eten te gaan en festivals te bezoeken met vrienden.
Ik werk bij Boekel AGF op de afdeling personeelszaken. Hier ben ik verantwoordelijk voor o.a. werving en selectie, personeelsadministratie, ontslag en exit-processen enz. Wat ik zo leuk vind aan mijn werk is het dagelijkse contact met collega’s en klanten én de afwisseling die elke dag anders maakt.
Onze ode aan vergeten groenten
Gooi hoge ogen tijdens koude dagen met deze ambachtelijke soep.
Onze heerlijke VergetenGroentesoep is een ode aan vergeten groenten van vroeger! Deze ambachtelijke soep zit boordevol smaakvolle seizoens-ingrediënten zoals pastinaak, rammenas en peterseliewortels. Een voedzame en hartverwarmende maaltijd, perfect voor de koudere dagen.
Niet alleen is deze soep een feest voor je smaakpapillen, het is ook een duurzame keuze waarmee je ouderwetse groentesoorten nieuw leven inblaast. Proef de pure smaken van weleer en geniet volop van een stukje culinaire nostalgie in elke lepel.
• Ingrediënten & bereiding Soep van Vergeten Groenten •
Schil en snijd de pastinaak, rammenas en peterseliewortel in blokjes. Snijd de prei in ringen en de uien fijn.
Bak de ui glazig in boter. Voeg de groenten toe en kruid met kurkuma en peper. Blus met bouillon en breng aan de kook. Laat dit 20 minuten sudderen op een laag vuur. Verkruimel tortillachips in een vijzel.
Mix de soep glad. Zet het vuur uit en roer room door de soep. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Schep de soep in mooie kommen en strooi last-minute de tortillachips-kruimels en peterselie erover.
Wil je graag een gedrukte versie van ons BoekelBoekje ontvangen?
Laat het je contactpersoon even weten.
Wist je dat… je ons kan helpen door een positieve review over Boekel AGF te schrijven op Google?
Klik op deze link om een review achter te laten.
Of scan de QR-code met je mobiele telefoon.
Wil je de andere edities van ons Boekelboekje ook lezen? Klik dan eenvoudig op een van de linkjes.
“VERSHEID IN ZIJN ELEMENT”