Hoe ziet een werkdag van een stagiaire bij Boekel AGF eruit?

Een dag als stagiaire bij Boekel AGF

Eventjes voorstellen

Mijn naam is Daniek van Zoelen en ik woon in Meteren, een dorpje in de Betuwe. Ik ben derde jaars Food en Business student aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en loop momenteel stage bij Boekel AGF. Mijn stage duurt ongeveer 5 maanden; van september t/m januari, en is een meewerkstage. Ik probeer dan ook op elke afdeling mee te werken en zoveel mogelijk te leren van verschillende medewerkers binnen Boekel AGF.

Ik heb bewust gekozen voor een jong groeiend bedrijf, omdat ik dan als stagiaire veel mee kan krijgen van het ondernemerschap. Verder wilde ik ook graag stage lopen bij een bedrijf binnen de AGF, zodat ik mijn kennis en werkervaringen binnen de AGF kan delen.

Ik ben 5 dagen in de week aanwezig op het kantoor wat betekent dat ik het bedrijf al goed heb leren kennen. Ik loop nu al ongeveer 3 maanden stage bij Boekel AGF en ik kan wel zeggen dat de tijd voorbij gevlogen is! Ik heb in die tijd dan ook al een hoop geleerd en als stagiaire gave dingen mogen doen. Een van deze opdrachten was de BBB beurs in Maastricht, ik zal hier nog eventjes iets meer over vertellen.

BBB beurs Maastricht

Een van de hoogtepunten van mijn stage was de BBB beurs in Maastricht. Samen met het verkoopteam, oftewel de accountmanagers Jelle en Sven, kreeg ik de mogelijkheid om mee te gaan naar de BBB beurs in Maastricht. In totaal stonden we drie dagen op deze beurs met als doel meer klanten in Maastricht en omgeving binnen te halen. Dit was niet alleen een leerzame dag, ook heb ik veel inspiratie op kunnen doen voor mijn verdere loopbaan.

Blog Boekel_AGF stagiaire - BBB beurs

Maar hoe ziet zo’n werkdag als stagiaire bij Boekel AGF er dan uit?

Om 8 uur rij ik thuis weg naar het kantoor in Den Bosch. Mijn collega’s van inkoop en logistiek beginnen al vroeg, zodat de producten op tijd bij de klant komen. Vandaar dat zij er allemaal al zijn als ik binnen kom. Zodra ik iedereen eventjes heb begroet, haal ik koffie voor mezelf en mijn collega’s.

Vervolgens open ik mijn mailbox en kijk ik of er nog nieuwe mailtjes zijn binnen gekomen. Ook lees ik de berichten die er zijn geweest op de business telefoon zodat ik op de hoogte ben van alles wat er gaande is. Daarna kijk ik of er nog klanten een bestelling hebben gedaan zodat ik die in het systeem kan gaan zetten. Gedurende de dag neem ik de telefoon aan om klanten te woord te staan en eventuele klantenvragen te beantwoorden.

Om 12:00 houden we gezamenlijk pauze en halen we een frisse neus. Daarna pak ik mijn projecten verder op. De projecten zijn allemaal verschillend wat ook het leuke is aan mijn stage bij Boekel AGF. Ook gebeuren er in de loop van de dag veel dingen die je niet van tevoren weet.

Boekel_AGF stagiaire pepers hal

Wanneer het onverwachts druk is in de hal waardoor er een knelpunt zou kunnen ontstaan, help ik in de hal. Hierdoor is geen dag als stagiaire hetzelfde wat zorgt voor een leuke afwisselende stage.

Om half 6 loopt de dag ten einde. Ik sluit mijn laptop af en loop samen met mijn collega’s naar de parkeerplaats en daar bespreken we nog eventjes de dag.

Kortom

Heb ik het super naar mijn zin als stagiaire bij Boekel AGF en kijk ik uit naar de komende maanden. Mijn collega’s zijn erg behulpzaam en nemen de tijd om me dingen te leren. Hierdoor voelt het alsof ik, ook als stagiaire, onderdeel van het team ben.

Groetjes,

Daniek