MVO bij Boekel AGF

Als AGF groothandel vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan een gezond leefklimaat. Welke stappen kunnen we als onderneming maken met een positief effect op de maatschappij, economie en de planeet? Een vraag die we aan ons zelf stellen bij elke stap die we zetten. Bekijk hieronder de stappen die wij de afgelopen jaren hebben genomen om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Coaching - Boekel AGF Horecagroothandel

Coaching van mensen met een beperking

Wij denken graag in mogelijkheden, niet in beperkingen. Daarom bieden wij leerplekken aan en coachen we mensen met een beperking. Ruim 10% van onze werknemers zijn mensen die een beperking hebben. Zij hebben allemaal een persoonlijke coach en speciaal werk dat ingericht is op de individuele capaciteiten.

EU-Schoolfruit - Boekel AGF Horecagroothandel

Gezondheid verbeteren van jongere generatie

Boekel AGF is erkend leverancier van het EU-Schoolfruitprogramma. Jaarlijks worden er slechts 8 leveranciers uitgekozen. Wij leveren wekelijks 52.000 porties fruit aan scholen. Op deze manier voorzien wij onze jongere generatie van de broodnodige AGF vitamines en helpen wij kinderen vanaf een jonge leeftijd een gezonde levensstijl ontwikkelen.

Minimale voedselverspilling - Boekel AGF Horecagroothandel

Minimale voedselverspilling

Om de belasting op onze natuur te minimaliseren proberen we de verspilling van onze AGF tot een minimum te beperken (0,8%). Zo min mogelijk verspillen van voedsel betekent dan ook niet alleen een goede voorraadbeheersing, maar ook het hebben van een doel voor voedsel dat dicht bij de houdbaarheidsdatum is. We verwerken dit voedsel bijvoorbeeld in onze heerlijke No Waste, Great Taste producten. Ook bieden we het voedsel soms met korting aan. Op deze manier vindt 99,2% van ons AGF een doel!

Transport - Boekel AGF Horecagroothandel

Beperking transportkilometers

Bij Boekel AGF vinden we het belangrijk de CO2 voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Daarom beperken we transportkilometers tot een minimum en proberen zo veel mogelijk te kopen bij lokale telers. We kopen momenteel 40% van onze producten bij lokale leveranciers. Op deze manier verminderen we de afstand die een product aflegt van het land tot het bord. Doordat wij onze eigen logistieke planning aanhouden kunnen wij ook voorkomen dat onze bussen leeg op de weg rijden. Daarom halen wij tot wel 10% van onze bestellingen zelf op bij de leverancier! Zelfs de emballage die bij onze klanten staat nemen we mee terug.

MVO doelen 2021

Wij vinden het belangrijk dat onze planeet ook leefbaar is voor toekomstige generaties. Daarom bekijken wij elk jaar welke stappen wij in de toekomst kunnen gaan nemen om onze ecologische voetafdruk te beperken. Lees hieronder welke stappen we volgend jaar gaan zetten.

Voedselverspilling minimaliseren - MVO - Boekel AGF Horecagroothandel

Voedselverspilling minimaliseren door goede doelen te sponsoren

Voedsel weggooien is zonde. Bij Boekel AGF vindt 99,2% van ons AGF een doel. Wij willen dit percentage verhogen naar 99,9% door onze overige AGF te doneren aan voedselbanken in onze omgeving.

Papier en inkt - Boekel AGF Horecagroothandel

Papier- en inktverbruik

Ons papier- en inktverbruik wordt verder geminimaliseerd. Dit gaan we doen door onder andere vanaf medio 2021 de rittenstaten en emballagelijsten te digitaliseren. Daarna gaan we onze leveringsbonnen en verzamellijsten digitaliseren. Hierdoor zullen we binnen Boekel AGF 75% minder papier en inkt gaan verbruiken en hebben onze chauffeurs/chauffeuses geen papierwerk meer bij zich in de toekomst.

Onderwijs - Boekel AGF Horecagroothandel

Onderwijs

Vanaf 2021 gaan we maandelijks één school uitnodigen op ons hoofdkantoor om onze jongere generatie kennis te laten maken met onbekende groenten- en fruitsoorten en bewust te laten worden van gezonde voeding.

Belasting milieu - Boekel AGF Horecagroothandel

Schoner rijden

Dit jaar is 15% van ons wagenpark vernieuwd met bussen die minder belastend zijn voor het milieu. Eind 2021 zal 50% van ons wagenpark vernieuwd zijn. In de nieuwe bussen zit onder andere AdBlue dat ervoor zorgt dat de bussen schoner rijden.

“VERSHEID IN ZIJN ELEMENT”