Scheuten en Kiemen

Zoek je een groothandel waar je scheuten en kiemen in het assortiment vindt? Bij Boekel AGF vind je een mooie selectie. Van Erwten-Asperge, Prei tot aan China Rose Scheuten en nog veel meer. Onze scheuten groothandel biedt een groot assortiment aan hoogwaardige producten die een visuele en smaakvolle verrijking kunnen zijn voor diverse gerechten.

Wat zijn scheuten en kiemen?

Scheuten zijn jonge, zachte en snelgroeiende stengels die uit een plant, struik of boom groeien. Ze groeien uit tot nieuwe delen van de plant. Scheuten zijn vaak flexibel en bevatten nog geen houtachtig materiaal zoals oudere delen van de plant, waardoor ze gemakkelijk kunnen buigen en groeien.

Scheuten - Boekel AGF

Scheuten Prei

Scheuten - Boekel AGF

Scheuten Erwten-Asperge

Scheuten - Boekel AGF

Scheuten China Rose

Scheuten - Boekel AGF

Scheuten Alfalfa

Scheuten - Boekel AGF

Scheuten Rode Biet

Scheuten - Boekel AGF

Scheuten Rambo

Scheuten - Boekel AGF

Scheuten Radijs

Scheuten - Boekel AGF

Kiemgroente Trio

Hoe gebruik je scheuten in de professionele keuken?

Scheuten en kiemen worden in de professionele keuken vaak gebruikt als garnering, smaakversterker en textuurelement in verschillende gerechten. Hier lees je enkele manieren waarop jij scheuten kan gebruiken:

Garnering

Je kan scheuten gebruiken als decoratieve garnituur op salades, soepen, sandwiches, sushi en diverse andere gerechten. De verschillende kleuren en vormen van scheuten en kiemen voegen direct een visuele aantrekkingskracht toe aan jouw gerecht.

Smaakversterker

Bepaalde soorten scheuten, zoals taugé, bietenkiemen en erwtenkiemen hebben een milde, frisse smaak. Deze kiemen voegen een extra laagje smaak aan het gerecht toe. Je voegt ze rauw toe aan salades, wraps, sandwiches of als topping op warme gerechten zoals roerbakgerechten.

Textuur

Met kiemen en scheuten voeg je op een eenvoudige manier knapperigheid en een delicate textuur toe aan je gerechten. Gebruik ze om een mooi contrast te creëren met zachte ingrediënten zoals gestoomde groenten of risotto.

Hoe gezond zijn scheuten en kiemen?

Scheuten bevatten vaak een hoge concentratie aan voedingsstoffen, waaronder vitaminen, mineralen en antioxidanten. Door kiemen of scheuten toe te voegen aan gerechten, verhoog je op een smakelijke manier de voedingswaarde ervan. Bovendien zijn scheuten vaak licht verteerbaar en bevatten ze weinig calorieën, waardoor ze een gezonde toevoeging kunnen zijn.

Vitamine C

Veel scheuten en kiemen zijn uitstekende bronnen van vitamine C, wat essentieel is voor een gezond immuunsysteem, collageenvorming en als antioxidant.

Vitamine K

Sommige kiemen bevatten vitamine K, belangrijk voor bloedstolling en botgezondheid.

Vezels

Ze zijn vaak vezelrijk, wat de spijsvertering bevordert en kan helpen bij het handhaven van een gezond cholesterolniveau.

Ontstekingsremmende eigenschappen

De antioxidanten in scheuten en kiemen kunnen ontstekingsremmende eigenschappen hebben, wat gunstig kan zijn voor de algehele gezondheid.

Creatieve toepassingen met scheuten en kiemen

Experimenteer met kiemen en scheuten in diverse gerechten, maar denk ook eens aan drankjes. Zo kunnen ze worden toegevoegd aan smoothies, cocktails, omeletten, en zelfs desserts voor een verrassende twist.

Waarom kies je Boekel AGF scheuten groothandel?

Boekel AGF biedt jou veel voordelen als groothandel voor scheuten en kiemen:

– We leveren landelijk 365 dagen per jaar
– Heb je vóór 00.30 besteld, dan komen we dezelfde dag leveren
– Altijd een vaste chauffeur en persoonlijk aanspreekpunt
– Een moderne snijkeuken en een breed assortiment

Heb je een vraag of wil je graag een afspraak maken? Neem dan contact met onze scheuten groothandel op.

Scheuten en kiemen groothandel

“VERSHEID IN ZIJN ELEMENT”