Avocado Halls

Als je het nieuws van afgelopen tijd hebt gevolgd is het je vast niet ontgaan dat avocado’s steeds meer gewild zijn. In 2000 bedroeg de Nederlandse avocado-import slechts 15 miljoen kilo. In 20 jaar is dit cijfer gestegen naar meer dan 370 miljoen kilo. Waarom zijn avocado’s zo gewild en wat zien wij van Boekel AGF in de toekomst van de avocado Halls?

Erg gewild en populair

De avocado vindt zijn oorsprong in Puebla, Mexico maar de teelt is na verloop van jaren ook naar andere landen gegaan. Afhankelijk van het seizoen komt de avocado uit Afrika, Zuid-Amerika en Israël.

In een verslag van het CBS komt naar boven dat de Nederlandse avocado-import in 2020 met 19 procent is gestegen.

Maar hoe kan het nu dat dit stuk fruit zo razend populair is onder de consumenten?

Avocado Halls is gezond!

Naast dat veel mensen avocado erg lekker vinden, is er ook een andere reden om avocado te eten. Het is namelijk een enorm gezond product.

Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Net zoals de goede vetten van vis, olie en noten krijg je deze ook binnen door het eten van avocado’s.

Er zitten veel gezonde vetten, vitaminen, mineralen en vezels in de avocado. De avocado bevat zelfs de meeste vezels van alle fruitsoorten. De vetten zijn voornamelijk oliezuur, dat is een onverzadigd vet dat het LDL-cholesterol van het bloed kan verlagen.

Avocado Halls is bovendien een goede vleesvervanger.

Avocado Halls - Boekel AGF

Avocado’s in de keuken

De avocado is een van onze hardlopers. Sushi zaken, pokebowl en vegan restaurants zijn onze grootste afnemers van dit mooie product.

Een van de redenen dat de avocado zo populair is, is de veelzijdigheid. Denk aan guacamole, avocado op toast, door de smoothie of in een salade. Maar avocado wordt voor veel meer gebruikt. Zelfs de pit wordt soms in gerechten verwerkt. Er bestaat ook avocado art, waarbij het vruchtvlees of de pit in prachtige vormen wordt gesneden.

Boekel AGF en avocado Halls

Wij zijn de enige groothandel in Nederland die Halls avocado’s verkoopt. Je kan kiezen welke rijping je voorkeur heeft voor jouw restaurant. Avocado’s kunnen ongerijpt worden geleverd of volledig gerijpt zodat hij eetklaar (RTE – Ready to eat) is.

Hou jij ook zo van avocado?

Jij wil natuurlijk constante kwaliteit avocado’s krijgen en daarom hebben wij een team dat continu op de avocadomarkt let. Kijk voor meer informatie ook op https://www.boekelagf.nl/avocado/

Meer achtergrondinformatie vind je op https://www.hallsfreshproduce.com/