Bimi groente

Als je op zoek bent naar een nieuwe, veelzijdige groente om je menu op te frissen, dan is bimi misschien precies wat je nodig hebt. In deze blogpost gaan we dieper in op wat bimi is, waarom het zo populair is geworden in korte tijd en hoe je het kunt gebruiken in je keuken.

Wat is bimi?

De groente bimi, ook wel bekend onder de namen broccolini of aspergebroccoli, is een hybride groente. Bimi bestaat nog niet zo heel lang, het werd in 1993 ontwikkeld door het Japanse zaadbedrijf Sakata Seed Company. Het is een kruising tussen reguliere broccoli en Chinese broccoli (kai-lan). Bimi heeft lange, dunne stelen en kleine, bloemachtige toppen die lijken op die van broccoli, maar het is iets delicater van uiterlijk en smaak. Het heeft een mildere, iets zoetere smaak dan gewone broccoli.

Dankzij zijn milde smaak en gemakkelijke bereiding is aspergebroccoli een heerlijk veelzijdige groente die zowel in eenvoudige dagelijkse maaltijden als in verfijnde gerechten goed tot zijn recht komt. Deze groente hoort dus zeker thuis in de professionele keuken. Door zijn veelzijdigheid was deze mooie groente al populair in de Oosterse keuken en nu verovert het ook de rest van de culinaire keukens. Bimi is het hele jaar te koop bij onze groothandel.

Hoe bereid je bimi aspergebroccoli?

Bimi broccolini kan op heel veel verschillende manieren worden bereid. Je kan het o.a. stomen, koken, grillen, blancheren, roerbakken of rauw verwerken in bijvoorbeeld salades. Omdat de stelen van deze aspergebroccoli dun en mals zijn, hoeven ze niet geschild te worden en koken ze sneller dan gewone broccoli.

Is bimi gezond?

Nou en of! Bimi heeft een uitstekende voedingswaarde. Het is rijk aan voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C, vitamine A, kalium, en foliumzuur. Bimi bevat ook antioxidanten en glucosinolaten, die kunnen bijdragen aan een goede gezondheid.

Bimi - Boekel AGF

Kan je bimi rauw eten?

Bimi kan ook rauw gegeten worden. Omdat bimi asperge broccoli een milde en zoete smaak heeft, is het een smakelijke en knapperige toevoeging aan rauwe gerechten zoals salades en crudité schotels.

Rauw eten behoudt bovendien de maximale hoeveelheid voedingsstoffen in bimi, zoals vitamine C en foliumzuur, die gevoelig zijn voor warmte. Het geeft ook meteen een frisse en knapperige textuur aan gerechten.

Hier zijn een paar tips voor het rauw eten van bimi:

• Eenvoudig de bimi schoonmaken; spoel de bimi broccoli goed af onder koud water.

• Snijd de harde uiteinden van de stelen af en snijd de rest in hapklare stukken. Zowel de stelen als de toppen van bimi zijn eetbaar.

• Voeg bimi toe aan een gemengde (maaltijd-) salade voor extra knapperigheid en voedingswaarde. Het combineert goed met verschillende ingrediënten zoals tomaten, komkommers, wortels en diverse slasoorten.

• Bimi aspergebroccoli is ook heerlijk om te dippen in hummus, yoghurt-dips of andere sausjes en is hierdoor een gezonde snack, maar ook geschikt als voorgerecht of bijgerechtje.

Waar komt bimi vandaan?

Dat hangt een beetje van het seizoen af. Bimi wordt voornamelijk geteeld in landen met een gematigd klimaat, zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. De plant groeit goed in dezelfde omstandigheden als reguliere broccoli. De groente bimi komt in het juiste seizoen dus gewoon uit Nederland en dat maakt het, naast een heel lekkere, ook meteen een duurzame keuze.

Waarom Bimi in jouw restaurant of horecazaak?

Er zijn meerdere redenen om bimi aan je menu toe te voegen:

Unieke smaak: Het biedt iets nieuws en spannends voor je klanten.

Gezonde optie: Steeds meer mensen zoeken naar gezonde eetopties.

Esthetisch aantrekkelijk: De lange, slanke stelen en heldergroene kleur maken elk gerecht visueel aantrekkelijk.

Bimi vs broccoli

Broccoli heeft zijn sporen in de loop der jaren wel verdiend. Maar bimi wint steeds meer aan populariteit vanwege zijn veelzijdigheid en milde smaak. Het wordt vaak gezien als een trendy, gourmet-groente en natuurlijk koop je deze mooie groente jaarrond bij Boekel AGF.

Groenten kopen bij Boekel AGF

Naast aspergebroccoli heeft onze groothandel natuurlijk een uitgebreid assortiment aan groenten, waaronder ook zoveel mogelijk streekproducten. Wil je meer weten over diverse soorten groenten die je kan kopen bij Boekel AGF? Neem dan snel contact met ons op. We helpen je graag verder.

Benieuwd naar ons complete groothandel assortiment? Download dan hieronder onze totale assortimentslijst.

Bimi
Aspergebroccoli Bimi

“VERSHEID IN ZIJN ELEMENT”