Boekel AGF’s Frieslander Aardappel

De Frieslander aardappel wordt vaak gezien als de standaard aardappel. Het is een erg krachtige soort en kan best tegen een stootje wat vaak goed uitkomt in drukke horeca gelegenheden. Frieslanders zijn vastkokende aardappelen wat inhoudt dat deze aardappel ook na het koken nog lekker stevig blijft. Om deze reden is de aardappel ideaal om friet van te maken. Maar ook poffen en bakken gaat deze aardappel goed af.

Frieslander Friet

De beste frietjes zijn natuurlijk home-made. Door de hoge kwaliteit van de aardappelen bij Boekel AGF smaken de frieten het allerlekkerst, met en zonder schil! De Frieslander aardappel frietjes zijn gewoon te bereiden in de frituurpan maar kunnen ook in de steeds meer gewilde airfryer. De manier van bereiden zal niet afdoen aan de heerlijke smaak van de Frieslander. In frituurvet wordt de friet wat meer knapperig en goudbruin gebakken. Met een airfryer garen ze zonder vet waardoor de frietjes iets minder ongezond zijn. 

Ongeacht de manier van bereiden, het wordt altijd aangeraden om de aardappelen groot in te kopen. Zo zijn er genoeg aardappelen om de frieten in een mooi formaat te snijden. Geen tijd voor of gewoon geen zin in? Boekel AGF heeft een eigen snijkeuken waar aardappelen, groenten en fruit op maat gesneden kan worden.

Bananenblad Cups - Boekel AGF

Piepers poffen

Naast het maken van friet zijn Frieslander aardappelen ook heel geschikt om te poffen. Door ze eerst 15 minuutjes voor te koken, zijn ze vervolgens in slechts 10 minuten gaar te poffen, verpakt in aluminiumfolie. Frieslanders zijn vastkokend maar zullen uiteindelijk toch enigszins kruimig geserveerd worden. Na het poffen smaakt de Frieslander aardappel heerlijk met een dressing van zure room met verse kruiden en wat knoflook. Op het bord is dit ook nog eens een leuke versiering.

Weekaanbieding


Heb jij ook zin om te experimenteren met de Frieslander aardappel? Of ben je allang overtuigd van de veelzijdigheid van deze aardappel? De Frieslander aardappel is de aanbieding van de week van 21 tot en met 27 maart 2022. Bestel ze bij Boekel AGF!