Het seizoen van de kiwibessen is begonnen

De heerlijke kiwibessen zijn er weer! Kiwibessen zijn kleine vruchten ter grootte van een druif. De gladde schil is eetbaar en het vruchtvlees smaakt zoeter dan een gewone kiwi. Om van de kiwibessen te genieten moet je snel zijn want het kiwibessenseizoen is eind oktober alweer afgelopen.

Boekel_AGF kiwibes kiwi bes

Kiwibessen worden lokaal geteeld

Je zou verwachten dat kiwibessen alleen in exotische landen worden geteeld maar niks is minder waar. Door gebruik te maken van de juiste technieken kunnen de kiwibessen ook lokaal geteeld worden in Nederland en België en is de teelt goed bestand tegen ziekten en fruitplagen. Dit superfruit heeft 2 keer zoveel vitamine C als een citroen en is rijp om te eten als de vrucht wat zachter aanvoelt en donkerder gekleurd is dan het onrijpe vruchtje.

Kiwibessen in de keuken

De kiwibes is een heerlijk gezond ingrediënt om gerechten mee te koken. Door de perfecte balans tussen zoet en zuur kun je het gebruiken voor zowel hartige als zoete gerechten. Ze zijn lekker om toe te voegen aan bijvoorbeeld ijsdesserts of aan een frisse fruitsalade.

Smullen maar!