Wat is Little gem?

Little gem hoort tot de bindsla en is hier een mini-versie van, namelijk mini Romeinse sla. Bindsla of Romeinse sla wordt ook Romaine of Romaanse sla genoemd. Romaine heeft vrij grote, langwerpige bladeren die donkergroen van kleur zijn. Little gem heeft een iets andere structuur en is een stuk steviger dan z’n grotere broer.

Hoe gezond is Little gem?

Sla is een van de populairste groenten, waarmee je makkelijk aan gezonde voedingsstoffen komt. Little gem bevat bijvoorbeeld bètacaroteen en vitamine C. Mini bindsla wordt steeds populairder. Little gems zijn heel handig in gebruik, zijn mooi compact en hebben een wat zoete smaak en een stevige bite.

Little gem - bindsla - Romeinse sla - Boekel AGF

Hoe bereid je Little gem?

Eet deze knapperige slasoort bij de lunch voor een extra groentemoment. Dan kom je makkelijker aan je dagelijkse portie groente van minimaal 250 gram.

Je kan het rauw eten, bijvoorbeeld als garnering, op een sandwich of in een gemengde salade, maar je kan deze sla ook stomen. De gestoomde nerven van bindsla smaken een beetje als asperges. De Little gem sla is wat zachter en zoeter van smaak. Gebruik deze knapperige slasoort eens als alternatieve wrap, lekker als snack of borrelhapje. Little gem kan je op veel manieren bereiden.

Little gem in de keuken

Naast de rauwe Little gem salade of garnering, kan je Little gem onder andere blancheren, stoven, stomen, wokken. Voor de vegetarische gast kan je een gevulde Little gem maken of maak een wrap van Little gem voor de jongere gasten, lekker met bijvoorbeeld gehakt, kip of kaas.

Little gem van de grill of barbecue

Snij de Little gem krop doormidden of in kwarten en grill alle zijdes een paar minuten. Daarna even insmeren met olijfolie en op smaak brengen met zout en peper, lekker en zo klaar!

Little gem - bindsla - Romeinse sla - Boekel AGF

Wist je dat

Romaine sla in het authentieke recept van caesar salade zit?

Wist je dat

wij in onze eigen snijkeuken ook diverse gesneden slasoorten voor je maken, zoals gesneden Romeinse sla?

Little gem - bindsla - Romeinse sla - Boekel AGF