In dit blog achtergrondinformatie over een van onze groothandel producten, de Little gem.

Wat is Little gem?

Little gem hoort tot de bindsla en is hier een mini-versie van, namelijk mini Romeinse sla. Bindsla of Romeinse sla wordt ook Romaine of Romaanse sla genoemd. Romaine heeft vrij grote, langwerpige bladeren die donkergroen van kleur zijn. Little gem heeft een iets andere structuur en is een stuk steviger dan z’n grotere broer.

Hoe gezond is Little gem?

Sla is een van de populairste groenten, waarmee je makkelijk aan gezonde voedingsstoffen komt. Little gem bevat bijvoorbeeld bètacaroteen en vitamine C. Mini bindsla wordt steeds populairder. Little gems zijn heel handig in gebruik, zijn mooi compact en hebben een wat zoete smaak en een stevige bite.

Little gem

Hoe bereid je Little gem?

Eet deze knapperige slasoort bij de lunch voor een extra groentemoment. Dan kom je makkelijker aan je dagelijkse portie groente van minimaal 250 gram.

Je kan het rauw eten, bijvoorbeeld als garnering, op een sandwich of in een gemengde salade, maar je kan deze sla ook stomen. De gestoomde nerven van bindsla smaken een beetje als asperges. De Little gem sla is wat zachter en zoeter van smaak. Gebruik deze knapperige slasoort eens als alternatieve wrap, lekker als snack of borrelhapje. Little gem kan je op veel manieren bereiden.

Little gem in de keuken

Little Gem is niet zomaar een groente; het is een waardevol ingrediënt met eindeloze culinaire mogelijkheden.

Blancheren

Kort blancheren behoudt de knapperigheid van Little Gem terwijl het een subtiele tederheid ontwikkelt. Perfect als bijgerecht met dipsaus of in lichte groenteschotels.

Stoven

Gestoofde Little Gem behoudt vorm en absorbeert smaken voor een diepere ervaring. Voeg het toe aan stoofschotels, soepen of als verrassend bijgerecht.

Stomen

Stomen accentueert knapperigheid en brengt de zoetheid naar voren. Combineer met sauzen of als bijgerecht bij vis- of kipgerechten.

Wokken

De stevige textuur maakt Little Gem geschikt voor wokgerechten. Roerbak met groenten, knoflook en sojasaus voor een Aziatische twist.

Gevulde Little Gem

Vul met quinoa, gegrilde groenten en noten voor een voedzaam gerecht. Ideaal als licht hoofdgerecht of feestelijk bijgerecht.

Little Gem Wraps

Gebruik als alternatief voor tortilla’s en vul met gehakt, kip of kaas. Een interactief gerecht om kinderen te betrekken bij verse groenten.

Ontdek de veelzijdigheid van Little Gem en experimenteer met smaken, texturen en presentaties om dit groene juweel volledig tot zijn recht te laten komen in je keuken.

Little gem van de grill of barbecue

Snij de Little gem krop doormidden of in kwarten en grill alle zijdes een paar minuten. Daarna even insmeren met olijfolie en op smaak brengen met zout en peper, lekker en zo klaar!

Little gem groothandel

Wist je dat

Romaine sla in het authentieke recept van caesar salade zit?

Wist je dat

wij in onze eigen snijkeuken ook diverse gesneden slasoorten voor je maken, zoals gesneden Romeinse sla?

Little gem - bindsla - Romeinse sla - Boekel AGF

“VERSHEID IN ZIJN ELEMENT”