Boekeldonk in Oeteldonk

Het is weer bijna zover. Over een paar dagen is het d’n Elfde van d’n Elfde. De Parade in Den Bosch stroomt vol met échte Oeteldonkers. De klokken van de prachtige Sint-Jan luiden, het volkslied wordt gezongen. Zo wordt om exact 11:11 uur hier officieel het carnavalsseizoen geopend. Een vrij jong evenement (sinds 2010), maar inmiddels een onvergetelijke traditie in Oeteldonk.

Na de officiële aftrap kleurt de binnenstad rood-wit-geel. Muziekskes blazen hun eerste noten, ‘boeren’ en ‘durskes’ proosten samen op dit voorproefje van carnaval in Oeteldonk.

Oeteldonk - Boekeldonk - Boekel AGF

Wat is carnaval?

Bij carnaval denk je aan gezelligheid, veel bier, feestjes, Prins Carnaval en natuurlijk Oeteldonk. Eigenlijk staat carnaval van oudsher bekend als eetfestijn omdat het de laatste mogelijkheid was om bourgondisch te genieten voordat vastentijd begon. Tegenwoordig staat het vooral bekend om het vele feestvieren, een weekend lang je dagelijkse beslommeringen thuislaten en je lekker laten gaan.

Gezelligheid, veel drank, uitbundige kledij en veel fantastische mensen om je heen. Het carnavalsmekka voor de feestende Nederlanders is toch wel onze standplaats Den Bosch, dat zich voor dat weekend omtovert tot Oeteldonk.

Wij van Boekel AGF zijn ook van de partij!

Onze standplaats is ’s-Hertogenbosch dus carnaval hoort bij ons. Elk jaar ontwerpen we een eigen embleem waarin het thema van Oeteldonk van dat jaar wordt verwerkt. Voor een paar dagen dopen we onszelf in stijl om naar Boekeldonk. Uiteraard komt in ons embleem ook altijd een van onze mooie AGF producten aan bod. Helaas ontbreekt 2021 in het rijtje, door alle maatregelen ging het feest dat jaar niet door.

Het motto van 2023 is al bekend; ‘Oeteldonk omèrrumt oe’. Hoe ons embleem eruit komt te zien, blijft nog even een verrassing.

Boekeldonk emblemen door de jaren heen

Wil jij in 2023 ook een origineel Boekeldonk embleem ontvangen? Laat het je contactpersoon even weten, dan zorgen we dat je er eentje krijgt om je collectie compleet te maken.

Oeteldonk - Boekeldonk - Boekel AGF

2017

Oeteldonk - Boekeldonk - Boekel AGF

2018

Oeteldonk - Boekeldonk - Boekel AGF

2019

Oeteldonk - Boekeldonk - Boekel AGF

2020

Oeteldonk - Boekeldonk - Boekel AGF

2022

“VERSHEID IN ZIJN ELEMENT”