MVO bij Boekel AGF

Wij vinden het belangrijk dat onze planeet ook leefbaar is voor toekomstige generaties. Welke stappen kunnen we als onderneming maken met een positief effect op de maatschappij, economie en de planeet? Een vraag die we aan ons zelf stellen bij elke stap die we zetten. Bekijk hieronder de stappen die wij de afgelopen jaren hebben genomen om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Dominic Scott

Coaching van mensen met een beperking

Wij denken graag in mogelijkheden, niet in beperkingen. Daarom bieden wij ook leerplekken aan en coachen we mensen met een beperking. Wist je dat ruim 10% van onze werknemers mensen zijn die een beperking hebben? Zij hebben allemaal een persoonlijke coach en speciaal werk dat ingericht is op de individuele capaciteiten.

Dominic Scott

Minimale voedselverspilling

Voedselverspilling is altijd zonde. Zo min mogelijk verspillen van voedsel betekent dan ook niet alleen een goede voorraadbeheersing, maar ook het hebben van een doel voor voedsel dat dicht bij de houdbaarheidsdatum is. We verwerken dit voedsel bijvoorbeeld in onze heerlijke No Waste, Great Taste producten. Ook bieden we het voedsel soms met korting aan. Op deze manier vindt 99,2% van ons AGF een doel!

Dominic Scott

Beperking CO2 uitstoot

Bij Boekel AGF vinden we het ook belangrijk de CO2 voetprint zo laag mogelijk te houden. Daarom beperken we transportkilometers tot een minimum en proberen zo veel mogelijk te kopen bij lokale telers. Op die manier vermindert de afstand die een product aflegt van het land tot het bord.

Doordat wij onze eigen logistieke planning aanhouden kunnen wij ook voorkomen dat onze bussen leeg op de weg rijden. Daarom halen wij tot wel 5% van onze bestellingen zelf op bij de leverancier! Zelfs de emballage die bij onze klanten staat nemen we mee terug.

Wij zijn trots op onze inspanning op MVO gebied en vinden het belangrijk dat wij hier continu mee bezig blijven!

“VERSHEID IN ZIJN ELEMENT”