Salad Pea, cress met een subtiele erwtensmaak

Salad Pea is een van onze, en jullie, favoriete cressen. Omdat het zo’n mooi product is, hebben we het deze week (20/2022) in de weekaanbieding zodat je er nog voordeliger van kan genieten.

Wat is Salad Pea?

Salad Pea is een cress specialiteit, het resultaat van traditioneel veredelingswerk. Er zit meer blad aan dan aan een normale erwtenplant. Soms kom je Salad Pea tegen onder de naam Crazy Pea.

Hoe smaakt Salad Pea?

Salad Pea heeft een subtiele smaak van verse doperwten, met een zoete, nootachtige nasmaak. Door de stevige bite is het lekker knapperig. Een waardevolle smaakmaker, met een frisse groene kleur, voor je gerechten.

Salad Pea - Boekel AGF

Salad Pea toepassingen in de horeca

Wat kan je met Salad Pea in de professionele keuken? Heel veel! Je kan Salad Pea bakken, stomen, blancheren, hakken, fermenteren, invriezen, gebruiken om te marineren, als olie of decoratie, garnering, en ook roken of roerbakken. Verwerk Salad Pea in ontbijt, lunch, voor- en hoofdgerecht, salade, soep, sushi of dessert. Het kan op elk moment van de dag gecombineerd worden. Zeer geschikt in vegetarische gerechten.

Waar komt Salad Pea vandaan?

Onze Salad Pea komt van Koppert Cress. De oorsprong en inspiratie ligt in China, hier zijn erwtenscheuten in het voorjaar de eerste verse groenten die beschikbaar zijn. De zaden die op de vensterbank worden gezet, kiemen bij de eerste warme zonnestralen en geven zo meteen het gevoel van het voorjaar.

Is Salad Pea een verantwoorde keuze?

Salad Pea wordt geproduceerd in een maatschappelijk verantwoorde teelt, en voldoet aan de hygiënische normen in de keuken. Je hoeft de producten alleen even af te spoelen voor gebruik, want ze worden schoon en hygiënisch geteeld. Salad Pea is jaarrond verkrijgbaar en kan tot zeven dagen bewaard worden tussen 2° en 7°C. De verpakking voldoet aan Gastro-Norm (1/3 GN 100 – 4 l.)

Salad Pea - Boekel AGF

Over onze leverancier Koppert Cress

Koppert Cress is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze planten bieden een versheid en intensiteit in smaak en geur die alleen in jonge plantjes wordt aangetroffen. Boekel AGF is reseller van het mooie assortiment van Koppert Cress.

Salad Pea - Boekel AGF
Salad Pea - Boekel AGF
Salad Pea - Boekel AGF