Taugé groothandel.

In dit blog lees je alles over Taugé, een van de beschikbare producten bij onze groothandel.

Wat is Taugé?

Taugé is een echte hardloper bij Boekel AGF groothandel. Dat is natuurlijk niet voor niks. We werken al jarenlang samen met een vaste lokale teler. De naam taugé komt van het Indonesische woord spruit of kiem. Die naam hebben ze, doordat het een ontkiemde mungboon is.

Wat is Taugé nu precies?

Hoe ziet taugé eruit? Taugé bestaat uit een wit stengeltje met een wortel en twee zaadlobben. De smaak is lekker knapperig en licht bitter. Een groot voordeel van taugé is dat het erg gezond is. Het bevat veel vitamine B en C, daarnaast is taugé rijk aan mineralen zoals fosfor, koper en ijzer.

Taugé groothandel - Boekel AGF

Waar komt taugé vandaan?

Het proces begint allemaal met de boer in Azië die de mungboon zaait en oogst. De mungboon wordt vervolgens naar Nederland getransporteerd waar er gecontroleerd wordt op de kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat de mungboon ontkiemt, wordt er aan de juiste groeiomstandigheden voldaan. Na 7 dagen is de mungboon ontkiemd en klaar voor gebruik. Aangezien wij een lokale teler voor deze kiemgroente hebben, is dat stukken beter voor de ecologische voetafdruk.

Hoe bereid je taugé?

Om de taugé lekker knapperig te krijgen is het verstandig om het minstens een uur voor gebruik in ijskoud water te zetten. De stengeltjes vullen zich dan geheel met water en dat zorgt voor een extra bite.

Het voedingscentrum adviseert om de taugé altijd eerst kort te blancheren. Blancheren houdt in dat de groente 1 minuut onder kokend water wordt gedompeld. De taugé is dan nog altijd knapperig.

Het blancheren zorgt er ook voor dat de vitamines en mineralen in de groente worden behouden. Verder is het ook mogelijk om de kiemgroente te stomen, roerbakken en koken.

Taugé groothandel - Boekel AGF

Wat kan je doen met taugé?

Wat kun je allemaal met taugé? Taugé heeft een vrij neutrale smaak, maar de smaak is mooi te combineren met tegenstellende smaken. Traditioneel zie je taugé vooral in de Aziatische keuken. Maar het is geschikt voor meerdere keukens en je ziet het ook steeds vaker in de Westerse keuken.

Wat eet je met taugé?

• Verwerk de taugé bijvoorbeeld in een frisse salade met een zoete mango en kip.

• Of gebruik het als vulling voor in een omelet, soep of loempia.

• Taugé smaakt ook goed als knapperige garnering op een sandwich.

Wist je dat…

wij taugé bij onze groothandel niet alleen per kilo maar ook in bulk verkopen?

Taugé groothandel Boekel AGF

Boekel AGF levert als taugé groothandel talrijke voordelen:

• Gedurende 365 dagen per jaar verzorgen wij leveringen.

• Bestellingen vóór 00.30 worden op dezelfde dag bezorgd.

• Je hebt altijd één vaste chauffeur en één centraal aanspreekpunt.

• Onze faciliteiten omvatten een professionele snijkeuken en een uitgebreid assortiment.

“VERSHEID IN ZIJN ELEMENT”